Pripravovaný worskshop bude priestorom na predstavenie smart riešení, ale nie z technologického hľadiska, ale s dôrazom na aspekty občianskej participácie a komunálneho manažmentu. Na podujatí budú predstavené užitočné metodické prístupy k tvorbe a hodnoteniu rozpočtov miest a obcí.

Informačný workshop s tematickým podnázvom „Zrozumiteľný rozpočet je dôveryhodné financovanie“ sa uskutoční v pondelok 16. decembra 2019 v Trenčianskej univerzite v Trenčíne, v jej konferenčnom centre (budova B), Študentská 1, so začiatkom o 10.00 hod.  

Program podujatia otvorí vstupná informácia o projekte „Informovanosť a participácia občanov v oblasti verejných financií na úrovni územnej samosprávy “a vstup do problematiky smart z hľadiska manažmentu samosprávy, ktoré uvedie František Palko. Následne sa účastníci sústredia na predstavenie metodických prístupov k hodnoteniu programového a participatívneho rozpočtu. K tejto téme vystúpia Ján Marušinec a Marián Kováč. Obaja tiež následne predstavia metodický prístup k tvorbe „občianskeho rozpočtu“.