logo
The Association of Chief Controllers of Cities and Municipalities of the Slovak Republic

Archive from 2016

VESELÉ VIANOCE

16.12.2016

Čas Vianoc klope neodvratne na dvere. Nastávajú chvíle keď sa treba pristaviť, stretnúť sa svojimi blízkymi v kruhu rodiny, prejaviť dobrú vôľu a navzájom sa obdariť. Najväčším darom pre každého z nás je poznanie, že láska, ktorú dávame sa nám vracia v rôznych podobách späť, cez radosť našich vnukov, úsmev našich detí, a či spokojnosť našich blízkych. Prajeme našim členom, krásne vianočné sviatky, plné radosti, lásky, šťastia, veľa zdravia a úspešných dní. 

Pracovné rokovanie Predsedníctva ZHK SR v Martine

23.11.2016

V dňoch 6.-7. novembra 2016  v Martine sa bude konať pracovné zasadnutie Predsedníctva Združenia hlavných kontrolórov miest a obcí Slovenskej republiky. Témami rokovania predsedníctva sú návrhy zmien v súvislosti so zákonom 369/1990 Zb. o obecnom zriadení, príprava  Konferencie ZHK SR v roku 2017, pri príležitosti 25. výročia vzniku ZHK SR, aktuálne problémy pri kontrolnej činnosti v samospráve v súvislosti s posilnením nezávislého postavenia funkcie hlavného kontrolóra. spoločné postupy pre presadzovanie oprávnených pracovno-právnych nárokov hlavného kontrolóra obce, správa o členskej základni a hospodárení ZHK SR, správy jednotlivých komisií združenia.

AKE SR oslavovala 20. výročie vzniku

21.10.2016

42. odborná konferencia Asociácie komunálnych ekonómov Slovenskej republiky s názvom “20. rokov partnerstva AKE SR a miestnych samospráv v záujme skvalitňovania ich finančného manažmentu”, ktorá sa konala 19.-21. októbra 2016 v hoteli Hviezda v Dudinciach, sa niesla v znamení sponienok zakladateľov Asociácie komunálnych ekonómov Slovenskej republiky. Medzi pozvanými hosťami bol aj prezident ZHK SR, Ing. Budzák, ktorý prevzal za Združenie hlavných kontrolórov miest a obcí Slovenskej republiky ocenenie za dlhodobý prínos pre rozvoj asociácie vytváraním odborného partnerstva, za podporu všestrannej profesijnej spolupráce v prospech skvalitnenia procesov a manažmentu, za poskytovanie a zdieľanie aktuálnych informácií, výziev a nástrojov, ktoré umožňujú napredovanie nielen finančného manažmentu, ale komunálneho prostredia ako celku. 

Praktické poznatky z finančnej konntroly

10.10.2016

AC vzdelávacia agentúra vo Zvolene pripravila konzultačný seminár na tému "Praktické poznatky z FINANČNEJ KONTROLY", ktorý sa uskutoční v priestoroch hotela Poľana vo Zvolene, dňa 27. 10. 2016. Cieľom seminára je oboznámiť účastníkov s praktickou aplikáciou zákona číslo 357/2015 Z. z. o finančnej kontrole, účinným od 1.8.2016. 

VZN a vnútroné predpisy obce

28.9.2016

RVC - združenie obcí so sídlom v Štrbe, pripravilo 2 dňový odborný seminár, ktorý sa uskutoční v dňoch 17.-18. októbra 2016, v hoteli ATRIUM v Novom Smokovci. Témami odborného seminára sú Všeobecné záväzné nariadenia obce a vnútorné predpisy obce, nové civilné súdne konanie pre obce a prezentácia právnych služieb pre obce. Všetko potrebné nájdete na www.rvc-strba.sk/skolitel.

NOVÝ ZÁKON O ODPADOCH a jeho vykonávacie predpisy v praxi

26.9.2016

AC vzdelávacia agentúra vo Zvolene pripravila konzultačný seminár na tému "Nový zákon o odpadoch a jeho vykonávacie predpisy v praxi", ktorý sa uskutoční v priestoroch hotela Poľana vo Zvolene, dňa 20. 10. 2016. Cieľom seminára je  informovať o zmenách v oblasti odpadového hospodárstva, ako aj poskytnúť ucelené informácie o tejto komplexnej problematike v podmienkach SR.  Súčasťou konzultačného seminára sú aj praktické spôsoby riešenia problémov zaslaných úþastníkmi seminára vopred alebo predložených v rámci diskusie. Bližšie informácie a prihláška -  www.acvzdelavanie.sk.

ODBORNÁ KONFERENCIA HLAVNÝCH KONTROLÓROV ÚZEMNEJ A REGIONÁLNEJ SAMOSPRÁVY

20.9.2016

PODBANSKE  -  V dňoch  10.  -  12.  októbra  2016 sa uskutoční pravidelná Odborná konferencia pre hlavných kontrolórov miestnej a regionálnej samosprávy, v hoteli GRAND PERMON na Podbanskom. Témami konferencie budú - verejné obstarávanie po novele, postavenie hlavného kontrolóra vo vzťahu ku kolektívnej zmluve vyššieho stupňa, dovolenke, pracovného času, zákonné pravidlá ako zverejňovať povinné informácie na internete. 

XX. SNEM ZHK SR

9.9.2016

V prípade záujmu o účasť na XX. sneme ZHK SR, ktorý sa uskutoční 20. - 21. septembra 2016 v hoteli Horizont Resort v Starej Lesnej, je možnosť nahlásenia sa na jeden deň, aby sa tak umožnilo v zmysle Stanov ZHK SR sprístupnenie rokovacieho dňa pre všetkých členov. V prílohe oznamu sa nachádza prihláška pre účastníka. 

XX. snem ZHK SR

15.8.2016

Už po 20 krát sa koná snem Združenia hlavných kontrolórov miest a obcí Slovenskej republiky, vo Vysokých Tatrách, v hoteli Horizont v Starej Lesnej, v termíne 20. - 21. septembra 2016. Účastníci XX. snemu ZHK SR budú vyhodnocovať svoju doterajšiu činnosť, za obdobie svojej existencie jedného štvrťstoročia, ktoré bude zavŕšené v budúcom roku na jeseň. Počas pôsobenia sa združeniu podarilo v územnej samospráve etablovať ako partnerovi pre riešenie problematiky v oblasti aplikácie legislatívy na samotných obciach. V spolupráci so štátnymi inštitúciami a profesnými skupinami v samospráve vytvorilo predpoklady na odbornú diskusiu, či už samotného výkonu kontroly v samospráve, potrebu zmien v súvislosti s nárastom preneseného výkonu štátnej správy, ako aj pripomienkovaniu zákonov  o kontrole.  

Mzdová a personálna agenda v roku 2016

1.8.2016

AC Vzdelávacia agentúra Zvolen, organizuje dňa 29. augusta 2016, v hoteli Poľana vo Zvolene, odborno-konzultačný seminár na tému "MZDOVÁ A PERSONÁLNA AGENDA V ROKU 2016". Seminár je určený všetkým pracovníkom, ktorí sa zaoberanú mzdovou a personálnou agendou a majú záujem o najaktuálnejšie informácie. Bližšie informácie sú na www.acvzdelavanie.sk/online-prihlaska/29-09-2016.