SVIT. Miesto hlavného kontrolóra v meste Svit bude už čoskoro voľné. O obsadení tohto postu sa bude rozhodovať priamo na mestskom zastupiteľstve 26. marca. Poslanci budú hlasovať verejne. Záujemcovia môžu posielať prihlášky spolu s dokladmi do 12. marca. "Zatiaľ evidujeme jednu prihlášku. Predpokladám, že sa prihlási aj súčasný kontrolór pán Budzák," povedal prednosta mestského úradu vo Svite Ján Hutník.

Čím kandidáti zaujmú?

Mesto požaduje od nového kandidáta predovšetkým päťročnú prax v samospráve, či štátnej správe. Vhodné je i ukončené vysokoškolské štúdium 2. stupňa ekonomického alebo právnického smeru. Podľa prednostu je najdôležitejším kritériom pre úspešnú voľbu prax v kontrolnej činnosti.

Podľa nezávislého poslanca Milana Berkeša by mohol uspieť predovšetkým apolitický kandidát so skúsenosťami v tejto oblasti. "Vhodný uchádzač by mal sledovať záujmy mesta. Mal by si udržať nadhľad a byť bezúhonný," dodal.

Poslanca Juraja Lörincza (SDKÚ) bude zaujímať predovšetkým odbornosť a poctivosť kandidujúceho.

Spokojnosť s terajším kontrolórom

Oslovení poslanci nechceli prezradiť, čo sú spokojní s terajším kontrolórom. "Určite sa vyjadrím na zastupiteľstve," povedal Berkeš. Podobne reagovali aj iní. Podľa prednostu mesta spokojnosť so súčasným kontrolórom zo strany poslancov je.

Päť minút na predstavenie

Každý z kandidátov bude mať k dispozícii päť minút na predstavenie seba samého. Svoj výstup môže spestriť napríklad aj vhodnou prezentáciou. Gro práce kontrolóra mesta spočíva v kontrole narábania s verejnými financiami," povedal Hutník.

Funkčné obdobie novozvoleného hlavného kontrolóra mesta Svit sa začne 5. apríla