Hlavný kontrolór Veľkých Kapušian sa vzdal funkcie


VEĽKÉ KAPUŠANY. Arpád Majoroš bol hlavným kontrolórom od 1. apríla 2009. Od začiatku roka 2010 ho ale na pracovisku aj na rokovaní poslancov bolo vídať zriedka. Pre Korzár potvrdil, že mal vážne zdravotné problémy a s menšími prestávkami bol dlhodobo práceneschopný. Jeho agenda stála, kontroly zo zdravotných dôvodov nevykonával. Majoroš požiadal o uvoľnenie z funkcie k 31. decembru 2010. Radnica už môže na jeho miesto vypísať výberové konanie.

Chcú vysokoškoláka na plný úväzok

Poslanci chcú kontrolóra s vysokoškolským vzdelaním, hoci zákon hovorí o strednej škole. Od uchádzačov požadujú aspoň 5-ročnú prax vo svojom odbore aj znalosť práce s počítačom.

Dilemou sa stal úväzok. Doteraz malo mesto kontrolóra na plný úväzok. Poslanec Blažej Nagyidai (nez.) navrhol znížiť úväzok na polovicu. Štefan Popely (nez.) oponoval, že to nie je najlepší nápad. "Rok sme boli bez kontrolóra. Hneď ako nastúpi, chceme preveriť staršie uznesenia a dať urobiť kontroly. Jeden – dva roky bude mať veľa roboty," upozornil nového kolegu. Súhlasil s ním aj exprimátor, teraz nový poslanec Tibor Bodnár (nez.). Upozornil, že kontrolóri majú dosť širokú agendu vrátane sťažností: "Tej roboty je dosť." Nagyidaiov návrh neprešiel. Nového kontrolóra budú poslanci voliť 10. marca